Roda de premsa sobre el projecte documental “Són bojos, aquests catalans!?”

El documental “Són bojos, aquests catalans!?” es proposa comprovar sobre el terreny la situació del català, una de les llengües amb més parlants d’Europa. El documental vol mostrar des d’un punt de vista crític i irònic els conflictes, problemes i dubtes que es troben les persones que parlen català, alhora que compararà la situació lingüística de la llengua catalana amb la d’altres llengües amb realitats similars. Què passaria si de sobte el català fos una llengua imprescindible per a la vida quotidiana? Hi ha realment conflicte lingüístic?

El projecte és apadrinat per Tallers per la Llengua i la Plataforma per la Llengua i compta amb l’assessorament del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i el Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona.

Aquest treball d’investigació es divulgarà per Internet i es finançarà amb micromecenatge a través de la plataforma Verkami (http://www.verkami.com/projects/2133). Per poder-lo dur a terme es necessari que la gent col·labori com a mecenes amb l’import que pugui.

La idea neix de la mà de David Valls, diplomat en producció de cinema i televisió, estudiant de quart de lingüística a la Universitat de Barcelona, membre de la Plataforma per la llengua i col·laborador en mitjans de comunicació sobre temes relacionats amb les llengües. La realització anirà a càrrec de ZebaProduccions, autors , entre d’altres, del documental L’Operació Garzón contra l’independentisme català, també finançat gràcies al micromecenatge.

Avui al migdia hi haurà una roda de premsa sobre el projecte:

Ciemen, Sala Abat Escarré, Carrer Rocafort 242 bis, planta baixa

Barcelona

Dijous 6 de setembre a les 12 del migdia

El dia 11 de setembre es muntarà una paradeta informativa junt a la parada de la Plataforma per la Llengua.

Podeu consultar la notícia en premsa a la web del diari El Punt Avui.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s