«Complèxica: seminaris per a la transdisciplinarietat»

El proper dimecres, 26 de febrer de 2014, el Grup de Complexitat, Comunicació i Socio/lingüística i el Projecte Scripta, amb el suport del Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació (CUSC-UB), organitzen el seminari «Complèxica: seminaris per a la transdisciplinarietat».

L’acte constarà de dues activitats:

  •  Conferència «Complexitat: xarxes, xarxes de xarxes i més enllà», a càrrec d’Albert Díaz-Guilera, catedràtic i director del Departament de Física Fonamental de la UB, membre del consell de la Complex System Society i coordinador de la xarxa espanyola “Econosociofísica: dinàmica y fenómenos colectivos de sistemas socioeconómicos”.
Resum: La conferència és una invitació transdisciplinària als estudiosos dels sistemes lingüístics i de la comunicació perquè puguin conèixer les últimes aportacions de les ciències de la complexitat. El fenomen lingüístic humà és un fet clarament complex i multidimensional, per la qual cosa els estudiosos no hem de restar absents i ignorants del que en altres disciplines s’està elaborant i que ens pugui ser d’ajut en la renovació teòrica i conceptual dels nostres camps. L’explicació del professor Díaz-Guilera pot ser-nos ben útil de cara a l’aplicació de les noves idees i eines a les nostres teoritzacions i recerques.

Dades de l’acte
Data:
dimecres, 26 de febrer de 2014
Hora: 18.00h
Lloc: Sala de Professors de la Facultat de Filologia de la UB (5è pis, Edifici Josep Carner).
Contacte: cusc@ub.edu

Informació addicional
Sobre el conferenciant http://www.diaz-guilera.net/Albert_Diaz-Guilera/Home.html
Sobre la temàtica
* Com funcionen les xarxes complexes? (vídeo: http://vimeo.com/27478575)
* Canals, Agustí; Díaz-Guilera, Albert; Molina, José Luis; Petraca, Beatriz.   (2012). Xarxes socials. Fonaments i Aplicacions. Barcelona, Manuals UOC : http://www.editorialuoc.cat/xarxessocials-p-1070.html?cPath=1

SocioComplexitatScriptalogocusc_color.png

Anuncis