«Complèxica-2: seminaris per a la transdisciplinarietat»

 El dilluns, 7 d’abril de 2014, el Grup de Complexitat, Comunicació i Socio/lingüística i el Projecte Scripta, amb el suport del Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació (CUSC-UB), organitzen el segon seminari de la série «Complèxica: seminaris per a la transdisciplinarietat»

  • Conferència: «De Vico a Peirce: complexitat en les ciències humanes», a càrrec d’Amadeu Viana, catedràtic de Lingüística al Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida.
Resum: La recerca contemporània ha invocat les obres de Vico i Peirce com a referents històrics de la investigació sobre el llenguatge-en-context i la natura semiòtica humana. Però tots dos autors van escriure a banda i banda del ple desenvolupament de la ciència moderna: Vico, abans de la Revolució francesa, Peirce, després de Comte i Hegel. La noció de complexitat va associada a la superació de la ciència positivista, i avui l’obra del filòsof italià sobre l’emergència del llenguatge i la del filòsof americà sobre el caràcter pragmàtic del coneixement poden ajudar a estendre la perspectiva de la complexitat en l’intricat domini de les ciències humanes.

Dades de l’acte
Data: dilluns, 7 d’abril de 2014
Hora: 18.00h
Lloc: Sala de Professors de la Facultat de Filologia de la UB (5è pis, Edifici Josep Carner)
Contacte: cusc@ub.edu

Informació addicional
Més informació a:  http://bildakt-verkoerperung.de/en/kolleg/

Ja podeu consultar al canal youtube del CUSC (cusc1b) el vídeo del primer seminari (Presentació del número 11 de la revista Llengua, Societat i Comunicació, a càrrec de Josefina Carrera-Sabaté- Conferència «Xarxes, xarxes de xarxes i més enllà», a càrrec d’Albert Díaz-Guilera.

SocioComplexitat                Scripta               logocusc_color.png

Anuncis