Actes commemoratius del centenari de Frederic Mistral

Frederic MistralEnguany se celebra el centenari de la mort del poeta occità Frederic Mistral (1830-1914) i la Universitat de Barcelona s’ha sumat als actes commemoratius que al llarg d’aquest any s’han anat celebrant a diferents punts d’Occitània i Catalunya per commemorar la figura del poeta, guanyador del Premi Nobel de Literatura l’any 1904 i impulsor del Felibritge, moviment literari que promou la llengua i la cultura occitanes.

Concretament, entre el 4 i l’11 d’abril es podrà visitar al passadís del Paranifm de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona una exposició de les obres mistralianes que hi ha al CRAI Biblioteca de Lletres.

A més a més, aquest dimarts, 8 d’abril, a les 19.00h, es projectarà a l’Aula Magna de la UB la pel·lícula Frédéric Mistral d’Alain Glasberg i se celebrarà una taula rodona que estarà presidida per la Dra. Maria Teresa Garcia-Castanyer, delegada del Rector per Multilingüisme, i en la qual participaran la Dra. Mertixell Simó, vicedegana de la Facultat de Filologia, el professor Jaume Figueras, coneixedor de la figura i l’obra del poeta, i la Dra. Àngels Massip, organitzadora de l’acte.

Més informació: Centenari de Frederic Mistral

Anuncis