Vatan – Els tàtars de Crimea


Vatan

Miquel Cabal Guarro, traductor de rus i investigador del Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona, ha posat en marxa un projecte de micromecenatge per finançar la creació d’un documental sobre els tàtars de Crimea, un poble que va ser expulsat en massa per Stalin l’any 1944 i que no va poder retornar a Crimea fins a la caiguda de l’URSS.

Així doncs, des de la dècada dels 90, els tàtars han lluitat per restituir els seus drets nacionals i lingüístics i les seves terres i propietats històriques a Crimea. Amb els esdeveniments recents que han tingut lloc a la península, les seves perspectives de futur han empitjorat.

En aquest documental podrem veure testimonis d’avis que van viure la deportació i l’exili, de joves que han nascut a l’exili i han pogut tornar a Crimea i de representants del món cultural, acadèmic i polític que ens parlaran sobre una injustícia històrica que pot tornar a produir-se.

Els diners recollits a través d’aquesta iniciativa es destinaran a muntar el material videogràfic, tant el que ha gravat l’equip de radiotelevisió tàtara després de l’annexió russa, com el que es va gravar durant el 2011.

Es preveu que el documental estarà enllestit durant el primer trimestre de 2015.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web del projecte: Tàtars de Crimea

Podeu col·laborar amb una aportació a través del següent enllaç: Verkami: Vatan – Els tàtars de Crimea

Anuncis