IX Simposi: Llengua, educació i immigració

IX Simposi

Els dies 21 i 22 de novembre de 2014 tindrà lloc a Girona el IX Simposi: Llengua, educació i immigració, organitzat per l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach de la Universitat de Girona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona. El simposi d’enguany se centrarà en la temàtica: Avaluació: eina de selecció o eina d’quitat?

En l’època que vivim, diverses raons socials i econòmiques (i la competitivitat que les inspira) condicionen cada cop amb més intensitat el treball que es fa a escoles i instituts i les polítiques que en defineixen les regles. En aquesta situació, l’avaluació (de sistemes educatius, de centres, de professionals, d’estudiants) s’està convertint en un element molt significatiu: pot determinar rànquings públics, pot assenyalar èxits i fracassos col·lectius i individuals, pot animar processos o pot obstruir-los, pot excloure les diferències i les dificultats o les pot incloure, pot esperançar o descoratjar, i, per tant, és un instrument sobre el qual cal reflexionar perquè ajudi a reforçar equitativament els itineraris d’aprenentatge de tot l’alumnat i perquè estimuli mestres i professorat a fer millor encara la seva tasca.

Per tal d’analitzar aquest tema i oferir diferents perspectives, el programa del Simposi comptarà amb la participació d’experts de reconegut prestigi i especialistes d’àmbits diversos. També es comptarà amb les aportacions de professionals que analitzaran projectes i experiències pràctiques dutes a terme en aquest àmbit.

Podeu consultar el programa complet del Simposi a través del següent enllaç: IX Simposi
Per assistir al IX Simposi és imprescindible inscriure’s: Inscripció

Anuncis