El projecte «Impacte del model escolar català en la integració sociocultural i lingüística de l’alumnat d’origen immigrat» rep un ajut RecerCaixa

L’Obra Social ”la Caixa” i l’Associació Catalana d’Universitats públiques (ACUP) van lliurar ahir al CosmoCaixa els 26 nous ajuts atorgats als projectes seleccionats en la cinquena convocatòria del programa RecerCaixa, adreçat a impulsar i estimular la recerca a Catalunya i evitar així la fuga de talents.

Un dels projectes seleccionats ha estat «Impacte del model escolar català en la integració sociocultural i lingüística de l’alumnat d’origen immigrat», dirigit per la Dra. Vanessa Bretxa del Departament de Lingüística General de la Universitat de Barcelona (UB) i el Dr. Llorenç Comajoan Colomé de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), ambdós membres del Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació (CUSC-UB). A més, en la realització del projecte col·laboraran altres membres del centre, com Josep Ubalde (UB), Cristina Illamola, del Departament de Filologia Hispànica (UB), F. Xavier Vila, del Departament de Filologia Catalana (UB), Montse Sendra (UB) i Natxo Sorolla (URV).

El projecte estudiarà si la bilingüització dels diferents col·lectius d’origen immigrat de les escoles va acompanyada d’una veritable superació dels límits intergrupals. És a dir, l’efectivitat del sistema educatiu català a l’hora d’establir llaços interpersonals entre estudiants d’orígens diferents.

La Fundació Bosch i Gimpera i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya seran les entitats gestores del projecte.Entrega RecerCaixa 2015

Més informació: Notícia de la Universitat de Barcelona sobre la convocatòria RecerCaixa

Anuncis