Presentació del llibre “La catalanofonia: una comunitat del segle XXI a la recerca de la normalitat lingüística”, de Miquel Àngel Pradilla

El proper dimarts, 28 d’abril de 2015, tindrà lloc a l’Institut d’Estudis Catalans l’acte de presentació del llibre La catalanofonia: una comunitat del segle XXI a la recerca de la normalitat lingüística, de Miquel Àngel Pradilla, membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i director de la xarxa CRUSCAT.

L’acte, que serà presidit per Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, se celebrarà a la Sala Prat de la Riba a les 18.30h. A més, hi intervindran Joandomènec Ros, president de l’IEC, i Isidor Marí, president de la Secció Filològica (2010-2014) i autor del pròelg.

Es tracta d’una anàlisi sociolingüística sobre l’estat de la llengua catalana en general i en cada un dels territoris on es parla, i de la pugna de la comunitat lingüística catalana per aconseguir un estatus normal entre les llengües europees. L’obra, en paraules d’Isidor Marí, «és una mostra fefaent de les limitacions dels marcs polítics i jurídics en què es mou la gestió de la diversitat lingüística» i va més enllà de l’anàlisi: «reclama actuacions efectives des de la societat i des de l’entorn estatal, europeu i internacional».

El llibre consisteis en quatre grans capítols, en què Pradilla analitza les dimensions fonamentals de la dinàmica de la llengua: la gestió de la normativa o la codificació; l’adopció de polítiques lingüístiques a cada territori; l’aplicació dels models lingüístics al sistema educatiu en cada una de les tres autonomies, i l’estat dels coneixements i els usos del català en el conjunt de l’àmbit de cada un dels territoris.

Font: Xarxa CRUSCAT

Anuncis