Nous articles a Núvol

Nuvol

El digital de cultura Núvol ha publicat avui dos articles signats per membres del Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació.

D’una banda, l’article «Com podem criar els nens bilingües?», de Francesca Walls (CUSC-UB), en el qual es fa una síntesi de la jornada sobre famílies bilingües que es va celebrar el passat 16 de setembre a la Universitat de Barcelona dins del marc del projecte de doctorat Gestió lingüística familiar i globalització: l’anglès a casa a Barcelona que du a terme l’autora. Per a més informació podeu consultar el seu blog, Multilingual Families in Barcelona: a Resercher’s Fieldnotes.

D’altra banda, l’article «El referèndum i el restaurant», de F. Xavier Vila i Moreno, que ofereix una lectura de les eleccions del 27S al Parlament de Catalunya.

En altres paraules, ahir es van celebrar unes eleccions que d’entrada haurien de mesurar-se en termes propis d’unes eleccions, és a dir, sobre la base dels escons. Però si algú les vol mesurar en forma plebiscitària, no pot fer-ho en termes dicotòmics, perquè les respostes no ho eren pas, de binàries. L’única manera de fer-ho bé és partint de la base que hi havia tres grans opcions: la d’engegar el procés d’independència, la de convocar un referèndum, i la d’oblidar la idea d’independència. I el resultats són clars, per no dir demolidors: 48% per la independència, 11% pel referèndum i 39% per l’statu quo.

Podeu llegir els articles a través dels següents enllaços: El referèndum i el restaurant-F. Xavier Vila / Com podem criar els nens bilingües-Francesca Walls

 

Anuncis