“Transmissió i diversitat lingüística: jornada sobre revitalització, nous parlants i llengües de la immigració a la Universitat de Barcelona”, article de Pere Comellas al Blog de la Revista de Llengua i Dret

Llengua i dret blog

El passat dijous, 29 d’octubre de 2015, es va publicar un nou apunt al Blog de la Revista de Llengua i Dret, titulat «Transmissió i diversitat lingüística: jornada sobre revitalització, nous parlants i llengües de la immigració a la Universitat de Barcelona». L’autor d’aquest darrer apunt és Pere Comellas (GELA UB, CUSC-UB).

L’ús i la transmissió de les llengües de la immigració és una qüestió que preocupa també a Catalunya, i la prova és que en els darrers anys se n’ha disparat la recerca. A més, si al començament gairebé tot s’orientava cap al grau d’adquisició del català i del castellà per part de la població al·loglota, actualment hi ha diversos projectes engegats que se centren més aviat en el gran patrimoni lingüístic que podria aportar la immigració, però que no sembla que tingui gaire futur si ens emmirallem en altres territoris com la Itàlia septentrional. Tanmateix, queda molta recerca per fer.
Font: Blog de la Revista de Llengua i Dret 29/10/15

Podeu llegir l’article sencer a través del següent enllaç: Blog de la Revista de Llengua i Dret 29/10/15

Anuncis