Complèxica 7 – Seminaris per a la transdisciplinarietat

Complèxica 7Dimecres 2 de desembre de 2015, a les 18.30h,  el Grup de Complexitat, Comunicació i Socio/lingüística i el Projecte Scripta, amb el suport del Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació (CUSC-UB), organitzen el setè seminari de la série «Complèxica: seminaris per a la transdisciplinarietat»:

Conferència: «Norbert Elias i la sociologia figuracional i processual», a càrrec de Jordi Collet Sabé (Professor de Sociologia de l’Educació, FECHT. Universitat de Vic – UCC. Honorary Research Senior Associate, Institute of Education (University College London).

Resum: Norbert Elias (Breslau 1897 – Amsterdam 1990) va estudiar medicina i filosofia i va ser el creador de la sociologia figuracional i processual. Partint d’una perspectiva complexa basada en l’anàlisi de la interdependència entre els elements socials i psicològics, Elias proposa una anàlisi històrica del subjecte i la societat modernes com a fruit de processos constants de civilització. La seva perspectiva, encara no prou (re)coneguda, és una eina extraordinàriament útil per comprendre millor els actuals processos socials, personals, educatius i sòcio/lingüístics i entendre’ls de manera complementària a dimensions analítiques com les desigualtats socials, la diversitat, etc. El seu interès per a un estudi del fenomen lingüístic i comunicatiu des d’una perspectiva àmplia i dinàmica és manifest. La seva contribució s’inscriu plenament dins de les perspectives complèxiques més contemporànies.

L’exposició es basarà en dues parts. A la primera, es farà una breu aproximació a l’intellectual portrait d’Elias. A la segona, es presentaran algunes de les preguntes que Elias va formular-se durant la seva llarga vida personal i acadèmica i algunes de les respostes més rellevants que hi va donar.

Més informació sobre Norbert Elias: http://papers.uab.cat/issue/view/v96-n2; http://www.norberteliasfoundation.nl; https://es.scribd.com/doc/111611472/Elias-Norbert-Sociologia-fundamental

 

Anuncis