Llengua, Societat i Comunicació, número 14: «L’ensenyament i l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura incials»

lsc1

La revista Llengua, Societat i Comunicació, editada pel Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació i dirigida per la Dra. Josefina Carrera-Sabaté, acaba de fer públic el seu catorzè número, un monogràfic que tracta sobre «L’ensenyament i l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura incials». En aquesta ocasió, l’encarregada de coordinar el número ha estat la Dra. Montserrat Fons Esteve, mestra i doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona.

Partim de la consideració que saber llegir i escriure no és únicament dominar les relacions so-grafia, aspecte que tots els infants aprenen amb més o menys habilitat. Llegir i escriure són processos que s’inscriuen en les funcions cognitives d’ordre superior i que impliquen conèixer el sistema de la llengua escrita. […] La nostra intenció és mostrar com teoria i pràctica s’interroguen mútuament per consolidar una millor interrelació entre recerca, formació i innovació.

Font: L’ensenyament i l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura inicials (núm. 14 de la revista LSC).

Podeu consultar el text complet dels articles a través del següent enllaç: Núm. 14 (2016) LSC – «L’ensenyament i l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura incials».

Anuncis