II Cicle de Conferències sobre Sociolingüística a les Terres de l’Ebre “Llengua, Societat i Poder”: «L’escola i la revitalització del català: la llengua a l’aula i al pati»

El II Cicle de Conferències sobre Sociolingüística a les Terres de l’Ebre “Llengua, societat i poder”, enguany  titulat “L’escola i la revitalització del català: la llengua a l’aula i al pati”, abordarà la situació de la llengua catalana a l’escola i entre els joves, així com el sentit de la immersió lingüística a les escoles de Catalunya.

La inauguració es va celebrar el dia 26 de gener i va ser a càrrec d’Ester Franquesa i Bonet, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística. El mateix dia va tenir lloc la conferència inaugural, impartida pel doctor Miquel-Àngel Pradilla, professor titular de fonètica i fonologia, i de sociolingüística al Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

En el marc d’aquest nou cicle sobre sociolingüística s’han programat un total de cinc conferències que s’impartiran al campus Terres de l’Ebre de la URV, una d’elles a càrrec del membre del CUSC-UB, Vanessa Bretxa.

  • Dijous 26 de gener del 2017, 18h: Inauguració del cicle a càrrec de la Sra. Ester Franquesa i Bonet, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística.
    Conferència inaugural: “Presentació de l’Informe sobre la situació de la llengua catalana 2015 (Xarxa Cruscat-Institut d’Estudis Catalans)”, a càrrec el Dr. Miquel-Àngel Pradilla i Cardona (professor de la URV).
  • Dijous 23 de febrer del 2017, 18h: “El sentit de la immersió lingüística i de la jerarquització lingüística en el sistema educatiu català”, a càrrec del Sr. Pere Mayans i Balcells, cap del Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
  • Divendres 24 de març del 2017, 18h: “La formació en sociolingüística: element clau per entendre actituds i comportaments”, a càrrec del Dr. Bernat Joan i Marí (UIB), ex-secretari general de Política Lingüística, exdiputat del Parlament Europeu).
  • Dijous 27 d’abril del 2017, 18h: “Les llengües dins l’aula: una perspectiva longitudinal”, a càrrec de la Dra. Vanessa Bretxa, professora de la UB.
  • Dijous 25 de maig del 2017, 18h: “Usos i percepcions lingüístics de la joventut”, a càrrec del Dr. Joan Pujolar, professor de la UOC.

Organitza: Antena Cultural Tortosa de la URV, Òmnium, el col·lectiu Som Escola i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Anuncis