Resum de l’última sessió del seminari del CUSC-UB

El passat 17 de febrer es va celebrar la sisena sessió del Seminari de Sociolingüística i Política Lingüística del CUSC-UB, aquesta vegada a càrrec d’Andreia Moroni (Universidade Estadual de Campinas i CUSC-UB), que va presentar una part de la seva recerca doctoral en curs sobre «O Português como Língua de Herança hoje e o trabalho da Assoçiação de Pais de Brasileirinhos na Catalunha» (APBC).

Si no vau poder assistir al seminari, teniu disponible en línia al blog del seminari un resum complet de les aportacions que ens va fer Andreia Moroni.

Moroni va començar situant la seua recerca en el que autors com Blommaert (2013) han anomenat “superdiversitat”. D’acord amb aquests autors, vivim en societats marcades per l’increment de la mobilitat i de la complexitat (Massip i Bastardas 2015), i en un marc de creixent imprevisibilitat de les pràctiques lingüístiques. A més, l’experiència dels lusòfons d’origen brasiler a Barcelona està marcada també pel “translingüisme”, a causa de la proximitat tipològica entre el portuguès, el castellà i el català, que afavoreix la transferència de competències entre llengües.

Font: Blog del Seminari del CUSC-UB

Anuncis