«Un nou crit d’alerta», article de Montse Sendra a Núvol

El digital de cultura Núvol va publicar ahir, dia 1 de març del 2017, l’article «Un nou crit d’alerta», de Montse Sendra. En aquest article l’autora ofereix un resum crític de les diferents aportacions que es van fer al III Simposi sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat, en aquesta edició titulat “Afer d’estat. La llengua i la literatura a les aules”.

És per totes aquestes raons que la llengua i la literatura són dos dels pilars indispensables de la formació educativa, ja que sense aquests dos elements tindrem una societat passiva, superficial i adotzenada. […]

Diverses de les intervencions van admetre que calia renovar amb urgència les metodologies d’ensenyament, tant de la llengua com de la literatura (fugir de l’esquema autor-obra-època). Utilitzar el teatre, la música, els audiovisuals, la ràdio, la revista escolar, portar els escriptors als centres, potenciar els intercanvis escolars entre els alumnes de tota l’àrea catalanoparlant, potenciar les parelles lingüístiques, integrar l’ús de les noves tecnologies dins de l’aula, potenciar els certàmens literaris, les rutes literàries… són mètodes que ja fa temps que estan inventats però que encara es poden potenciar.

Font: Núvol