Seminaris de Sociolingüística i Política lingüística del CUSC-UB

Accessible en línia el resum del seminari de divendres passat, en el qual vam parlar amb Emili Boix sobre la didàctica de la sociolingüística catalana.

El ponent va començar lamentant precisament que, encara a dia d’avui, en les carreres acadèmiques es valoren poc les bones pràctiques docents en comparació amb la recerca i les publicacions.

Tot seguit, Boix va destacar la posició perifèrica que ocupen la sociolingüística i altres disciplines que es construeixen en la interfície entre llengua i societat en el cas de la Facultat de Filologia de la UB. De prop de 800 cursos de grau que s’hi ofereixen, només una vintena es fixen (en alguns casos, de manera tangencial) en aspectes socials, en un camp dominat per la lingüística formal i la literatura.

[…] El debat amb els assistents es va centrar en la importància de superar les lliçons monològiques i d’avançar cap a un model amb més treball en grup i més participació a l’aula. A més, es van constatar algunes dificultats en aquest camp, en què sovint les dinàmiques grupals o les intervencions del docent solen estroncar la intervenció. Finalment, es va defensar que la participació i el treball en grup a l’aula haurien d’anar més enllà de l’expressió i el contrast d’opinions i encaminar-se a l’aplicació analítica dels conceptes.

I el divendres 6 de juny a les 10h (aula 1.6, Edifici Josep Carner) tindrem una nova sessió del seminari. Nicola Vaiarello comentarà el llibre de Giovanni Poggeschi (2013): Language Rights and Duties in the Evolution of Public Law. Baden Baden: Nomos Verlagsgesellschaft.

Us hi esperem!

 

Anuncis