Xavier Vila i Xavier Mas a El Periódico: “Filòlegs, els guardians de la llengua”

 

Vila i Mas

F. Xavier Vila Moreno i Xavier Mas Craviotto, del CUSC

Aquest cap de setmana, en el marc de la celebració dels 20 anys d’edició d’El Periódico en català, F. Xavier Vila Moreno, director del CUSC, i Xavier Mas Craviotto, becari de col·laboració del CUSC, han aparegut, dins d’un suplement especial, en un breu reportatge sobre la importància de la Filologia Catalana i l’estat de la llengua i la literatura catalanes, titulat “Filòlegs, els guardians de la llengua”. Van realitzar-se dues entrevistes: la primera, a Xavier Vila, que aporta la perspectiva de professor de Filologia Catalana i de professional de la llengua; la segona, a quatre estudiants de 4t del grau de Filologia Catalana, que donen veu a l’alumnat.

En aquestes entrevistes, va parlar-se de diversos temes: la situació del grau de Filologia Catalana, la importància de les traduccions, l’estat actual del català, possibles maneres d’internacionalitzar la llengua i la literatura catalanes, el paper de les ficcions televisives i els grups de música per a la llengua, entre moltes altres qüestions.

Aquesta entrevista només és una petita part del suplement especial que va aparèixer publicat el passat diumenge 5 de novembre a l’edició d’El Periódico. A més del que ja hem exposat, hi apareixen altres entrevistes, articles i reportatges en què s’explica com es va crear l’edició en català del diari, com funciona la feina dels correctors i dels traductors, com ha anat evolucionant la llengua en diversos àmbits, fan un repàs de les notícies més destacades al llarg d’aquests 20 anys, comparen diverses portades bilingües… Podeu descarregar el suplement sencer aquí i el podeu visualitzar en línia aquí.

Us recomanem de fer-hi una ullada.

 

 

Anuncis