El CUSC a la IV Festa de la Ciència de la UB

El divendres 11 de maig, de 9 a 14 h, el CUSC-UB, juntament amb la plataforma Com ho diria, va participar a la IV Festa de la Ciència de la UB amb una activitat adreçada als joves estudiants que van venir a visitar-nos. L’activitat, titulada Sema’t amb la llengua! Es pot estudiar el llenguatge juvenil?, consistia en un Kahoot, un qüestionari en línia en què els diversos participants responen una pregunta simultàniament des dels seus dispositius mòbils. Les preguntes giraven a l’entorn de l’argot juvenil, i de les quatre alternatives en català estàndard o generacionalment menys marcades que els oferíem, els participants havien d’escollir quina era l’equivalent més precís d’un mot argòtic.

2018_Festa-Ciència_CUSC

Fulletons informatius

La participació va ser tot un èxit. L’equip de filmació de la UB que documentava l’acte va entrevistar els membres de l’equip que van ser allà al llarg del matí, Xavier Mas Craviotto, becari de col·laboració del CUSC i un dels tres fundadors de Com ho diria, i Gerard Viladomat Monterde, un altre dels fundadors d’aquesta plataforma d’argot juvenil. En aquesta entrevista, van explicar en què consistia l’activitat i què era Com ho diria, i també van afirmar haver constatat que els joves tot sovint tenien més dificultats per entendre les paraules no marcades generacionalment, en català estàndard, que no pas les paraules d’argot juvenil. Per altra banda, l’entrevistadora va assegurar que, quan havia demanat a alguns assistents quina havia estat la seva activitat preferida, la majoria van assegurar que havia estat la de Sema’t amb la llengua.

Veient l’èxit i l’interès que va despertar l’argot juvenil i l’activitat que vam oferir, tenim moltes ganes de repetir l’experiència l’any vinent!

chd

Joves participant al Kahoot

Dc5i4G9W4AMgPVS.jpg large

Xavier Mas i Gerard Viladomat a la IV Festa de la Ciència