Jornada «Tatarstan-Catalonia»

El dijous 14 de març, de 12 a 16h, a la Sala Gabriel Oliver (Facultat de Filologia, Universitat de Barcelona), tindrà lloc la jornada «Tatarstan-Catalona: Seminar on Language Policy & Sociolinguistic Research», organitzada pel CUSC en el marc d’un intercanvi amb un grup de sociolingüistes de la Universitat Federal de Kazan, de la República del Tatarstan.

L’acte, obert al públic, comptarà amb dues parts, cadascuna dividida en tres breus ponències de trenta minuts. En la primera part, el grup convidat ens exposarà la recerca en sociolingüística i política lingüística que duen a terme a la Kazan Federal University sobre la política lingüística al Tatarstan o les aplicacions de la ludificació a l’ensenyament de llengües minoritzades. En la segona part, tres membres del CUSC, F. Xavier Vila, Emili Boix-Fuster i Miquel Cabal Guarro, parlaran de la recerca sociolingüística feta al centre: Vila exposarà els principis bàsics de la política lingüística a Catalunya, Boix parlarà de les polítiques lingüístiques familiars en l’àmbit de les llengües mitjanes europees i, finalment, Cabal tractarà els resultats de la seva recerca sobre actituds i usos lingüístics entre adolescents tàtars de Crimea.

L’intercanvi de coneixements amb altres grups de recerca sempre ha estat una de les prioritats del CUSC, i esperem que aquestes jornades serveixin per intercanviar opinions i punts de vista alhora que per donar a conèixer al públic català la situació actual i les perspectives de futur per al tàtar en el marc del Tatarstan i de la Federació Russa en general.

Hi esteu tots convidats!