Nova publicació: “Llengua i dialectes: esperances per al català, el gallec i el basc”

Les Edicions de la Universitat de Barcelona acaben de publicar, dins de la Col·lecció Lingüística Catalana, el volum Llengua i dialectes: esperances per al català, el gallec i el basc, editat per Maria Pilar Perea i per Emili Boix-Fuster, membre del Consell de Direcció del CUSC-UB.

El volum recull les contribucions que es van presentar a la vint-i-cinquena edició del Col·loqui Lingüístic de la Universitat de Barcelona (CLUB 25), que va tenir lloc el 17 de novembre de 2017 amb el títol «Un CLUB més que un Club: 25 anys enraonant sobre la llengua». Està estructurat en dos apartats, el primer dedicat a qüestions sociolingüístiques i de política lingüística, amb reflexions sobre «L’abast, les possibilitats i els límits de les polítiques lingüístiques», i el segon a aspectes dialectològics, amb el títol «Estàndard, dialectes i dialèctica». A més de les ponències del CLUB 25, el volum incorpora dos textos inèdits sobre la situació del basc i del gallec, respectivament.

El llibre compta amb aportacions de diferents membres del CUSC-UB: a més d’editar el volum, Emili Boix-Fuster hi publica un capítol titulat «Polítiques lingüístiques: per què tanta intolerància envers la diversitat?», i també hi participen Albert Bastardas («Polítiques lingüístiques: possibilitats, límits i accions») i Pere Comellas («Les polítiques lingüístiques i la diversitat: compatibles?»).

Podeu adquirir el llibre en aquest enllaç, en què també podreu consular l’índex i la introducció del volum, a càrrec dels editors.

.