F. Xavier Vila, director del CUSC-UB, nomenat Secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya

F. Xavier Vila, nou Secretari de Política Lingüística

Avui, dimarts 29 de juny de 2021, s’ha fet públic el nomenament de F. Xavier Vila i Moreno com a nou Secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya per als propers quatre anys. Els membres del CUSC-UB, centre de recerca que ha dirigit entre 2010 i 2021 i del qual va ser membre fundador i secretari entre 1998 i 2010, celebrem el seu nomenament, li desitgem molts encerts i bona feina, i li oferim la nostra col·laboració.

F. Xavier Vila és catedràtic de sociolingüística catalana del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona, del qual ha estat Director entre novembre de 2017 i juny de 2021. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1989) i doctor en Lingüística per la Vrije Universiteit Brussel (1996), ha impartit docència en diverses universitats nacionals i estrangeres. Va ser el director del Màster en Assessorament, Política Lingüística i Serveis Editorials de la Universitat de Barcelona. Des d’abril del 2010 fins al seu nomenament com a Secretari ha estat director del CUSC—Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona. Anteriorment havia estat el primer director de la Xarxa CRUSCAT (Coneixements, Representacions i Usos del català) de l’Institut d’Estudis Catalans (2004-2009).

Vila té nombroses publicacions especialitzades en forma de llibres, capítols de llibre i articles en revistes i també s’ha dedicat a la divulgació científica en forma d’articles a la premsa, conferències i altres activitats. Entre les seves darreres publicacions hi ha, entre d’altres, l’estudi Català, youtubers i instagramers. Un punt de partida per promoure l’ús de la llengua, fet en col·laboració amb Marina Massaguer i Avel·lí Flors-Mas, i els seus capítols sobre política lingüística en l’educació i sobre demolingüística apareguts al Manual of Catalan Linguistics, editat a Berlín per Joan A. Argenter i Jens Lüdtke el 2020.