Col·loqui internacional “Mons romànics de frontera”

El proper dimecres 18 d’octubre del 2017, a la Sala de Professors de la Facultat de Filologia de la UB, se celebrarà el col·loqui internacional ‘Mons romànics de frontera’, amb el qual el CUSC ha col·laborat. L’organitzen José Enrique Gargallo (Professor de Filologia Romànica de la UB), Joan Fontana (Departament de Filologia Clàssica, Filologia Romànica i Filologia Semítica de la UB), Xavier Moral (Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya) i el director del CUSC, F. Xavier Vila.

El programa del col·loqui és el següent:

11:30 h

Inauguració oficial a càrrec de Maria-Reina Bastardas (Cap de la Secció de Filologia Romànica de la UB), José Enrique Gargallo (Professor de Filologia Romànica de la UB) i Ester Franquesa (Directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya).

Presentació de la jornada a càrrec de Joan Fontana i José Enrique Gargallo.

12 h

Xosé Afonso Álvarez Pérez (Universitat d’Alcalá): Lenguas, culturas e identidades en la frontera luso-española.

José Antonio Saura Rami (Universitat de Saragossa): De natura linguae benascensis: inter Hiberiam et Galliam.

Aitor Carrera (Universitat de Lleida, Càtedra d’Estudis Occitans): De Salses a l’Aran. La frontera lingüística catalanooccitana.

16:30 h

Matteo Rivoira (Atlante Linguistico Italiano, Universitat de Torí): Occitano in Piemonte. Coscienza linguistica e attitudini nei confini orientali di Occitania.

Guilhem Naro (Universitat Pompeu Fabra): Occitània vista des de Catalunya.

Oriana Serafini (exprofessora friülana): Un fregul di furlan. Uno sguardo su una piccola, grande lingua.

 

Us hi esperem!

Descarrega aquí el programa complet de ‘Mons romànics de frontera’